Rezultati za Sofosbuvir Daklatasvir

Rezultati za Sofosbuvir + Daklatasvir su sjajni – loše vesti za lekove Epclusa i Maviret?

Podeli sa prijateljima...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Napisao Super User sa bloga https://fixhepc.com
30. novembar 2017. 22:17

Kombinacija Sovaldi (Sofosbuvir) i Daklinza (Daklatasvir) je prvi pan-genotipski tretman za hepatitis C u svetu. U Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi cena od 140.000 dolara za ovu kombinaciju lekova zaslužna je za relativno malu upotrebu, ali generičke verzije ovih lekova imaju široku primenu, jer je Daklatasvir mnogo jeftiniji za proizvodnju nego Ledipasvir (u Harvoniju) ili Velpatasvir (u Epclusi ), i omogućava finansijski najpovoljniju opciju za lečenje.

U redu, ovo je pristupačnija terapija, ali da li je isto tako dobra kao Epclusa ili Maviret? Oni su ‘’neki novi klinci’’, koji su skuplji, a da li moraju biti bolji ako su noviji? Ne, baš…

Farmaceutska kompanija Abbvie je sprovela kliničku probu pod nazivom ENDURANCE-3 koja je pokazala da Maviret – Glecaprevir + Pibrentasvir – (G / P) “nije inferioran ” u odnosu na kombinaciju Sofosbuvir + Daclatasvir (SOF / DCV). Šta znači  “nije-inferioran”? Dakle, SOF / DCV je postigao 97% SVR a G / P je postigao 95% SVR12 u teškoj za lečenje GT3 (genotip 3) populaciji. Da Maviret “nije-inferioran” je samo jedan od načina formulacije. SOF / DCV je “neznatno superiorniji”  je samo drugi način formulacije iako nije statistički značajno.

Naše istraživanje u REDEMPTION kliničkoj probi kod više od 1000 pacijenata pokazuje rezultate za generički SOF / DCV u opsegu od 93% (za GT3) do 100% (za GT2, GT5 i GT6) a 97% za GT1 i 95% za GT4.

Pre dva dana objavljena je studija : ‘’Generički daklatasvir plus sofosbuvir, sa ili bez ribavirina, u lečenju hroničnog hepatitisa C: rezultati terapije kod 18 378 pacijenata u Egiptu’’ – ukupni rezultati su bili 95,1%

Dakle, ovde imate rezultate. Imamo 3 pan-genotipske opcije. Sve su dobre, i sve su postigle izlečenje od 95%. Dve opcije su novije, skuplje i daleko manje su se dokazale u praksi. Ako isključimo reklamiranje i ako ste u potrazi za masovnim tretmanom generičkim lekovima, kombinacija SOF / DCV je terapija izbora, jer se postižu iste stope izlečenja za manje novca.

Podeli sa prijateljima...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email