Nova terapija za hepatitis C kompanije AbbVie neće rešiti problem dostupnosti lekova

Podeli sa prijateljima...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

 11. avgust 2017. Priti Krishtel

Prošle nedelje FDA (Food and Drug Administration:  Agencija za hranu i lekove)  je odobrila  Mavyret – novi lek za lečenje virusa hepatitisa C (HCV)  farmaceutske kompanije AbbVie, koji tretira sve genotipove ove bolesti i uspešno leči više od 90% pacijenata u roku od samo 8 nedelja. Ovo je ozbiljna konkurencija dominantnoj poziciji na tržištu kompanije Gilead Sciences i pokretanje komentara o potencijalnoj borbi oko cene lekova, što bi moglo dovesti do snižavanja cena sramotno skupih lekova.

Postoji razlog  za izvestan optimizam. Prvobitno objavljena cena za Mavyret-u , niža od očekivane , iznosila je 13.200 dolara mesečno – ili 26.400 dolara za celokupan tretman – što izgleda kao značajano sniženje u odnosu na cenu od 94.500 dolara za jedan tretman lekom Harvoni kompanije Gilead, koja je vodeća na tržištu .

I dok je objavljena cena korak u pravom smeru da više obolelih bude obuhvaćeno terapijom , to nije cela priča. Cena leka Mavyret je odraz sadašnje situacije na tržištu. U pregovorima iza zatvorenih vrata, objavljena je cena za Mavyret-u samo približno 15% niža od trenutne neto cene Gilead-ovih proizvoda.

Iako je cena leka za lečenje HCV-a kompanije AbbVie najniža , nije došlo do radikalnog sniženja cena u odnosu na cene kompanije Gilead. Milionima Amerikanaca sa HCV-om i desetinama miliona na globalnom nivou lečenje nije dostupno zbog trenutno prevelikih cena  farmaceutske industrije i  posledične  racionalizacije u  primeni tretmana od strane zdravstvenog osiguranja.

S.A.D se trenutno suočavaju sa epidemijom HCV-a. Procenjuje se da ima 3,6 miliona Amerikanaca sa HCV-om i očekuje se povećanje broja obolelih u narednim godinama. Postoji lek, medjutim u S.A.D svakog dana 48 obolelih umire od HCV-a, najsmrtonosnije zarazne bolesti u Americi.  Dva od svaka tri Amerikanca sa dijagnostikovanim  HCV-om ne prima terapiju, uglavnom zbog visokih troškova. Države Luizijana i Pensilvanija su prisiljene da daju terapiju samo teško obolelima,  jer osiguranje odbija da pokriva troškove lečenja zbog visoke cene.

Nedelju dana posle odobrenja FDA, nije jasno kakvu će promenu trenutne situacije doneti  uvodjenje leka Mavyret. Međutim,  jasno je da ljudi ne bi trebalo da umiru zbog bolesti koja se može izlečiti. Jedan od osnovnih uzroka ove nedopustive  krize jeste činjenica da su farmaceutske kompanije proširile tržišni monopol za svoje patentirane lekove, kao što je Gilead to učinio za lek Sovaldi bar u naredne 2 decenije.

Gileadova početna cena za Sovaldi je izmenila prethodne poštene tržišne cene za lečenje HCV-a. Sumnjam da bi sada cene lekova kompanije  AbbVie-u dostigle ovaj nivo , da Gilead nije ranije lansirao lek koji  spasava život po ceni od 84,000 dolara za jedan tretman.

Dok ne počne da se diskutuje o suštini problema cene lekova – neopravdanim patentima – farmaceutske kompanije će moći da zloupotrebljavaju sistem za sticanje monopola na tržištu i naplaćivanje astronomskih cena koje sprečavaju obolele da nabave lek kojim mogu da se izleče.

O autoru
Priti Krishtel je suosnivač i direktor ‘’Inicijative za lekove, dostupnost  i znanje’’ (I-MAK), neprofitne grupe naučnika i advokata iz S.A.D., koji rade na globalnom nivou kako bi oboleli dobili lek kojim spasavaju svoj život. Pre osnivanja I-MAK-a, Krishtel je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Njujorku , stekla zvanje advokata u oblasti zdravstva i radila  u S.A.D, Švajcarskoj i Indiji.

Podeli sa prijateljima...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email